Posljednje komentirano

    No comments.

Marija Pleša – zašto volontiram…

Naša članica gospođa Marija Pleša volontira u domu za starije i nemoćne osobe Sv.Josip (www.domsvjosip.hr), a suradnja s ovim domom je još jedan naš humanitarni projekt. Gospođa Marija posjećuje dom redovito te se brine o štićenicima doma, dok nam drugi kolega svira kada imaju rođendane ili neke druge proslave.

“Uključila sam se u Udrugu Moj grad Zagreb, koja u programu ima razvijanje komunikacije i suradnje među građanima, kako bih ostvarila svoju želju da volontiram.

Nakon što sam ostala bez posla sa nepune pedesttri godine osjećala sam da moram nešto raditi da bih pomogla sebi i ujedno nešto korisno drugima učinila. Željela bih probati nešto što do sada nisam imala prilike a željela sam od djetiljnstva, a to je da budem medicinska sestra.

Sada me pomaganje, razgovori, upoznavanje novih ljudi te rad sa starijma ili malom djecom zaista ispunjava radošću.

Želja mi je završiti tečaj za njegovateljicu, pa mi ovaj vid volontiranja sa starijima iz doma Sv.Josip pomaže u odluci tako da provjerim svoje stvarne sposobnosti za to: strpljenje, ljubav, snagu, komunikacijske sposobnosti, razumjevanje za potrebe starije populacije…”

Marija Pleša

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>