Posljednje komentirano

    No comments.

Druga strana potrošačkog raja

Udruga Moj grad Zagreb Vas poziva na predavanje prof. dr. Valerija Vrčeka pod nazivom “Druga strana potrošačkog raja”, koje će se održati 30. svibnja 2012. u Kulturno informativnom centru – KIC Zagreb.

Plaćamo li svojim zdravljem tehnološki napredak i primjenu znanstvenih otkrića? Imamo li potpune informacije o svemu što konzumiramo kao potrošači svakoga dana? Koliko smo uistinu svjesni opasnosti koje nam donose rješenja za lakši i ugodniji život? Zatvaramo li svjesno oči pred drugom stranom napretka?

Optimizam i rješenja koja su obećavali znanost i tehnika pretvorio se u razočaranje onoga trenutka kad se otkrilo da svako to rješenje ima i svoju negativnu stranu. Lijekovi, mobiteli, kozmetika i plastična ambalaža u isto su nam vrijeme i prijatelji i neprijatelji.
Kao da se priroda okrenula – očito se braneći od čovjeka – i vraća mu onako kako to znanost nije predvidjela.

Valerije Vrček (1967.) izvanredni je profesor organske kemije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je 25 znanstvenih radova u vrhunskim svjetskim časopisima, desetak stručnih publikacija, sudjelovao je na tridesetak domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova te održao dvadesetak javnih predavanja. Dobitnik je Nagrade Vladimir Prelog za organsku kemiju i prestižne stipendije Zaklade Alexandera von Humboldta.

Karte se mogu nabaviti pozivom na broj 097/793-8364, ili putem internetske rezervacije. Minimalna donacija za kartu iznosi 10 kn.

Predavanje je otvorenog tipa, donatori imaju prednost korištenja sjedećih mjesta.

Kulturno informativni centar – KIC
Nikola Tesle 16, Zagreb

.

 

Pogledajte ovo predavanje ovdje

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>